Östers P16 mot Växjö DFF efter återbud

På lördag kl. 12.45 dags igen för Växjö DFF tjejerna att spela träningsmatch i Växjö Tipshall inför premiären i DAMALLSVENSKAN. Kopparberg/Göteborg, allsvenskt motstånd var det tänkt, men ett sent återbud ställer till det för hemmalaget. Det blir istället Östers P16 grabbar, som står för motståndet!!!

Pierre Fondin och hans tjejer har vilat från träningsspelet, men jobbat hårt med många träningspass under de senaste 14 dagarna för att bygga vidare på spelet och laget inför seriepremiären i april.

Pierre berättar att laget fick ledigt fre-lör-söndag senast, men tränat mycket intensivt och bra under perioden. Nu går matcherna in i ett skede med flera duktiga motståndare i träningsspelet.  Efter lördagens match blir det IFK Kalmar, Norska mästarna LSK, LB07, Kristianstad och Rosengård är de sex (6) matcher som återstår.

-Vi jobbar vidare med vårt spelsätt. Passningsspelet blir säkrare och säkrare och jag tycker vi har blivit stabilare i agerandet på plan. Tempot i passningsspelet och rörelsen på plan ökar för varje träningspass och match.

-Matchen mot förra årets konkurrent i Elitettan, IF Böljan, gav ett härligt besked framåt och flera av anfallsspelarna fick känna på nätrassel.

-Nu är det lite upp till bevis i de närmaste träningsmatcherna, då motståndet höjs ett snäpp.

-Vi saknar Alexandra Jonasson och Jelena Cankovic, båda på landslagsuppdrag. Dags att titta lite närmare på startelvan och vilka spelare vi skall använda i de olika enheterna, avslutar Pierre.

Växjö DFF – Öster P16

%d bloggare gillar detta: